24 месеца
(стандартна гаранция)
→ Гаранционни Условия

 

HBS10 Апарат за водородна вода и дишане на водород

1,796.00лв.

Апаратът за дишане на водород и водородна вода произвежда водородо-кислороден газ, който може да се използва за насищане на вода с водород и инхалации с водород.

 

Описание


HBS10
Апарат за дишане на водород и водородна вода

Апаратът за дишане на водород и водородна вода произвежда водородо-кислороден газ, който може да се използва за насищане на вода с водород и инхалации с водород.

 • Произведен изцяло в България;
 • Отговаря на БДС;
 • Без вредни странични ефекти за организма;

Водородът е нетоксичан газ и по никакъв начин не може да навреди на човек. Със “Закона за Храните” се регламентира възможността за ползване на добавки към водите. Водородът е добавка с код Е949 от типа “Колкото е необходимо”. Това означава, че независимо от количеството водород разтворен във водата и приет от човека, той е напълно безвреден.

Водородът помага при лечението на много заболявания, като:

 • вирусни инфекции, в т.ч. и при COVID;
 • рак;
 • диабет;
 • астма и много други.

Кликнете на линка, за да прочетете регистрирана медицинска статия:

» “Водородът: нова възможност при лечението на човешки заболявания”

Технически данни
на Aпаратa за водородна вода и инхалации с водород HBS10

☑ Авангарден дизайн;
☑ Корпус от неръждаема стомана;
☑ Прахово боядисани детайли

Два режима на работа:

 • Производство на Водородна вода;
 • Дишане на водород

Таймер с три времена:

 • 20,30 и 45 мин.

Звукови и светлинни сигнали при работа:

 • Звук – СТАРТ;
 • Звук –  СТОП;
 • Звук – ниско ниво в клетката;
 • Светлинен сигнал – включен в мрежата – оранжев;
 • Светлинен сигнал ON/WORK – син усилва и намаля интензитета на светене;
 • Светлинен сигнал за избрано време – син;
 • Светлинен сигнал ниво – зелен (макс.)/червен (мин.)

☑ Електронен нивомер на клетката;
☑ Блокировка на СТАРТ при ниско ниво;
☑ Воден филтър за пречистване и овлажняване на газа;
☑ Визуален контрол на ниво във водния филтър;

☑ Приятен осветен в синьо прозорец за следене производството на газ;

Водородна клетка: мокър тип
Материал на клетката: неръждаема стомана
Електроди на клетката: стомана 316

Производство на газ: 450 ml/min (изискван минимум Съгласно международни стандарти –  120 – 240 ml/min.)

Произвеждан газ: Водород 66,67% + Кислород 33,33;
Размер габаритен: H30/L19/W20 cm

Тегло зареден: 6,5 kg
Power: 1.7A / 115VAC 0.9A / 230VAC 0.7A/277VAC

Работна температура: 0 – 50 degree celsium
Работно налягане: 0,1 – 1 bar max

Сертификати

 • CE LVD
 • Сертификати за вложените материали CE

Захранващ модул сертифициран по:

 • СЕ Declaration
 • EMC Certificate
 • IP 65

Водородна терапия
чрез дишане на водород

В последно време водородната терапия бележи огромен ръст в световен мащаб.  Извършени са много медицински изследвания както на животни, така и на хора. Към днешна дата са известни над 2500 медицински публикации на тема водородна терапия.

Водородната инхалационна терапия – официално медицинско лечение в Япония.

От 1 декември 2016 година “Японското Министерство на Здравеопазването” одобри инхалационното лечение с водород като официално медицинско лечение “В51”. Днес в над 500 болници в Япония се  прилага дишане на водород като терапия.

Инхалацията с водород е въведена в линейките в Япония, с цел оказване на спешна медицинска помощ.  Мозъчен инфаркт или инфаркт на миокарда са състояния, при които кръвоносните съдове са блокирани и не се подава кръв към мозъка. В такъв случай на пациента се подава огромно количество кислород. Това води до образуването на огромно количество свободни радикали, които убиват клетките.  Лечението на мозъчен инфаркт изисква да се намали температурата на мозъка и да се предотврати разрушаването на клетките.  В такъв момент на спешния пациент се подава водород, който елиминира огромното количество свободни радикали и помага клетките да не се разрушат.

Видове водородна терапия

Водородът е газ. Той може да се приема от човек по няколко начина:

 • чрез вдишване;
 • с водородна вода разтворен в нея;
 • чрез инжектиране на наситен с водород физиологичен разтвор;
 • приемане на вана с наситена с водород вода.

Най-популярни и общо достъпни са два метода – пиене на водородна вода и дишане на водород.

Водородна вода – колко водород може да се разтвори във водата

Водородният газ е много трудно разтворим във вода. В добрия случай е възможно да се разтвори не повече от 1,6 милиграма водород в 1 литър вода – това е 0,0016 гр. в литър вода. След разтварянето на водорода във водата, той се стреми да я напусне – както CO2 се мъчи да напусне газираната вода. Така че трaйността на водородната вода е много малка.  След като се приеме водородна вода, тя попада в стомаха, а след това в червата и чак там разтвореният в нея водород се усвоява от организма.

Водородната вода е структурирана вода. Тя хидратира организма 6 пъти по-бързо от обикновената и нейното най-добро действие е именно като вода.  Ще ви дадем пример – опитайте да изпиете таблетка с газирана напитка. Ще ви бъде трудно да преглътнете, защото газировката от СО2 ви затруднява и защото организмът си мисли, че това е храна и очаква по-друга косистенция – а именно вода. Същото е с водородната вода – органзмът се повлиява по-добре от структурираната вода отколкото разтворения в нея водород.

И въпреки това водородната вода, при много медицински изследвания, има доказано терапевтично действие. Тя се препоръчва за хора дори без особени здравословни проблеми, но водещи активен начин на живот.

Дишане на водород – най-ефективен метод за водородна терапия

Дишането на водород е методът, който ни осигурява най-добрата водородна терапия. При вдишване на водород той попада в белия дроб, а от там директно в кръвта и стига много бързо до всяка клетка. При вдишване се приема около 100 пъти повече водород, отколкото с водородна вода.

Има международни стандарти за водородна терапия. Стандартът за минимално количество приеман водородо-кислороден газ при терапия, за да има добро действие, е 120 до 240 милилитра газ в минута.

Апаратът HBS10 произвежда минимум 450 милилитра водороден газ в минута. С това покрива международно приетите стандарти за инхалационна водородна терапия с водород.

При осигуряване на достатъчно водород, той се задържа максимално дълго в кръвта и по-този начин успява да елеминра максимално много вредни свободни радикали.  Медицински изследвания са доказали, че при приемане на водородна вода във венозната кръв водород  не се открива, а при дишане на водород – водородът остава в кръвта до 2 часа.

При провеждане на 30 минутна процедура по дишане на водород, количеството водород, което се конумира, е равно на съдържанието на това, което би се разтворило в 18 000 чаши вода.

Водородна терапия при COVID-19

Водородната терапия чрез вдишване на водород е изключително ефективна при поразени от Корона вирусна инфекция.

Водородът може да инхибира пътя на Rho/ROCK, да увеличи експресията на ZO-1 и да защити клетките на белодробната тъкан чрез подобряване на пропускливостта между клетките и намаляване на белодробното увреждане. Следователно ранната употреба на водород при пациенти с COVID-19 може потенциално да потисне освобождаването на цитокини и да намали белодробното увреждане.

Множествената органна недостатъчност е честа причина за смърт при критично болни пациенти с COVID-19. Водородът може да се използва за защита на множество органи, включително сърцето, бъбреците и нервната система – чрез антиапоптотични и антиоксидативни функции, за да се поддържа нормалната реакция на организма и да се намали опасността от смърт.

Ранното вдишване на водород може да стимулира разреждането на храчките, да подобри съпротивлението на малките дихателни пътища и да облекчи диспнеята.

» Линк към регистрирана медицинска статия за водородна терапия при ковид.

Документи издадени от “Министерство на Здравеопазването” на Република България за прилагане на водородна терапия

В началото на месец март 2020г. българското “Министерство на здравеопазването”, чрез РЗИ по градовете, разпострани препоръки на “Световната Здравна Организация”, в които се препоръчва “Протокол за лечение на новата корона вирусна инфекция”.

В него се казва, че на заболелите трябва да се извършва кислородна терапия, а където е възможно да се провежда терапия с водородо-кислороден газ. За съжаление нито една болница в България не разполага с апарати за водородна терапия. Затова и лекарите в България, които не са прочели това указание на “Министерство на Здравеопазването”, не препоръчват водородна терапия.

» Линк към документ на “Министерство на здравеопазването” на Република България


Главен извод
на база казаното по-горе за Водородна терапия при Covid-19:

Ранната употреба на водород може:

 • да смекчи разрушаването, причинено от цитокиновата буря, свързана с COVID-19;
 • да намали белодробното увреждане;
 • да стимулира дренажа на вискозна храчка и по този начин да намали честотата на критично болни пациенти.

През последната една година много хора в България се пребориха с корона вируса благодарение на апаратите за производство на водородо кислороден газ произвеждани от Водородни технологии (HHO Bulgaria).

HBS10 е най-новият модел апарат на пазара. Проектиран и произведен в България на база предходен опит от над  10 години в производството на водородно оборудване.

Допълнителна информация

Тегло6.5 kg
Размери19 × 18 × 31 cm
Стандартна Гаранция