Водородната Терапия и
метастазите в мозъка

Изготвил:
Д-р Иван Власов

Водородните инхалации водят до заличаване на метастазите в мозъка

В настоящата статия се разглеждат реални резултати от проучване, публикувани в научен доклад по медицински казус, касаещ 44 годишна жена с множество тумори в лявата черепна кухина и десния бял дроб.

Спрямо данните в доклада, след една година, през която пациентката е била подложена на монотерапия с водород, мозъчните метастази са заличени.

Водородните инхалации водят до заличаване на метастази в мозъка

Възможно ли е метастази в мозъка да изчезнат благодарение на Водородната Терапия!?

Д-р Власов дава отговор на този въпрос, разглеждайки реалния случай на 44 годишната жена, при която това се е случило.

Освен подробности около медицинския казус, в тук представените видео и публикация специалистът по белодробни болести обяснява на какво може да се дължи изцелителния ефект на терапията с водород, както и какви други приложения има тя.

Представяне на Казуса и Проведеното Проучване

Проучването е проведено във Fuda Cancer Hospital of Jinan University (Онкологична болница Фуда към университета Джинан) и е одобрено от етичната комисия. Авторите на доклада заявяват, че няма конфликт на интереси, а съгласието си за публикуване на резултатите от проучването е дала и самата пациентка.

През ноември 2015г., 44 годишната жена е била приета в университетската болница с оплаквания от световъртеж и главоболие. Проведени са ЯМР (ядрено-магнитен резонанс), който установява мозъчни метастази и КАТ (компютърна томография) на гръден кош, която унагледява белодробния карцином – първичното огнище. От проведената биопсия е доказан аденокарцином, а от проведените генетични изследвания – данни за мутации в гена на EGFR (рецептора за епидермалния растежен фактор).

Мозъчните метастази изчезват в резултат на Водородната Терапия

Започнала е таргетна терапия. Заболяването е било добре контролирано до юли 2017г., като през септември то прогресира. Следва промяна в таргетната терапия на пациетката и тя се стабилизира до март 2018г., когато заболяването отново прогресира, а пациетката влошава общото си състояние.

Проведен е нов КАТ на гръден кош, от където са установени уголемяване на първичното огнище в десния бял дроб, поява на нови белодробни метастази, а от проведения ЯМР се установяват още метастази и усложнения от тях – натрупване на цереброспинална течност във вентрикулите (кухините в мозъка).

Пациентката отказва в този момент радиолечение и неврохиругична намеса и подписва информирано съгласие за Водородна Терапия


→ Линк към оригиналното медицинско проучване, преведено на български

Водородната Терапия потиска прогресията на Рак на Белия Дроб

Клинични Резултати от проведената Водородна Терапия

От април 2018г., като единствено лечение, пациентката започва да прави инхалации с водород.

След четири месечно лечение, повечето от мозъчните метастази били премахнати, а количеството на цереброспиналната течност в мозъчните кухини (трети вентрикул и латералните вентрикули) било значително намаляло.

След една година на лечение мозъчните метастази били заличени, пациентката се чувствала добре и не спряла да прави водородни инхалации по 3-5 часа на ден. От проведените изследвания е установено и значително намаление в нивото на туморните маркери (CEA и CA-125).

Метастази в мозъка (фигура 1)

Април 2018
През април 2018 ясно се виждат метастазите – две по-големи в дясна мозъчна хемисфера и няколко по-малки, също така и метастази в малкия мозък

Август 2018
През август 2018 прави впечатление, че големите метастази са изчезнали от полезрението, все още няколко по-малки са налични

Април 2019
През април 2019г., една година след започване на водородната терапия чрез инхалации, пациентката се чувства добре и няма следа от метастазите

Серумните туморни маркери преди и след
проведената Водородна Терапия

Прекъснатите линии в долната част на всяка фигура представляват нормалния диапазон.

От приложените по-горе графики отчетливо се вижда значително намаление в нивото на туморните маркери (CEA, CA125 и CYFRA21-1) за периодите от 4 и 12 месеца.

Все още не е ясно дали случилото се в историята на 44 годишната пациентка се дължи на един или повече механизми, а именно – невропротективния ефект на водородните инхалации или чрез активиране на анти-апоптичния протеин киназа Б, или се дължи на противовъзпалителните свойства на водородната терапия, която намалява производството на възпалителни медиатори и интерлевкини (IL-1β, IL-6, TNF-α, ICAM-1, HMGB1, NF-kB и PGE2).

Освен тук описания казус, други научни доклади също свидетелстват за уникалния терапевтичен ефект по отношение на водородната терапия и метастазите в мозъка.

Съкращения: CEA, карциноембрионален антиген; CA125, въглехидратен антиген 125; CYFRA21-1, цитокератин фрагмент антиген 21-1; IL-1β и IL-6, Интерлевкин-1 бета и Интерлевкин-6; TNF-α, Фактор на Туморна Некроза алфа; ICAM-1, Вътреклетъчна Адхезионна Молекула 1; HMGB1, Протеин с Висока Подвижност от група В1; NF-kB, Ядрен Фактор-капа бета; PGE2, Простагландин Е2

Към Оригиналното Проучване

Апарат за инхалация с водород

Водородна Терапия
вкъщи

HBS10 e апарат за водородна вода и инхалации с водород, с който всеки може лесно да прилага водородната терапия в домашни условия. Апаратът произвежда минимум 450 милилитра водороден газ в минута. С това покрива международно приетите стандарти за инхалационна терапия с водород.

Произведен с гордост в България,
на база над 10 годишен опит в производството и разработката на водородни технологии

Хроматографски изследван в БАН
Сертифициран СЕ
Тестван и Препоръчан от H2HUBB, САЩ

Повече за HBS10 Поръчайте Онлайн

Вече и на изплащане
за срок до 36 месеца

Какво отличава HBS10 от останалите апарати за
Водородна Терапия (видео презентация)

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Инхалацията на водороден газ може да бъде използвана като алтернативна или като част от комплексната терапия на редица онкологични заболявания, особено белодробния карцином. А както става ясно от проследяването на случая с 44 годишната пациентка – и при метастази в мозъка и черния дроб.

Терапията с водород може чувствително да подобри клиничните симптоми на задух, кашлица и отделяне на храчки при пациентите с рак на белия дроб, както и симптомите на гадене, повръщане, световъртеж и главоболие – характерни за мозъчните метастази.

Тук в съображение влиза и фактът, че водородната терапия се характеризира с добър профил на толерантност и безопасност.

НОВО
За пръв път в България
Водородна Терапия Процедури в Медицински Център

във Варна и София

Варна

ДКЦ1 „Света Клементина“, Варна
гр. Варна, бул. Съборни 40

(бивша „Градска болница“ – до Централна поща, зад Катедралния храм)

Телефон за записване:

+359 895 640 352
(сестра Милена Великова)

Ръководител на отделение:

д-р Вероника Гаджовска,
Инфекционист

София

ДКЦ 30, София

гр. София, Ж.К. Обеля 2, ул. 108

Телефон за записване:

+359 884 01 69 54

МЦ „Превиста“, София

гр. София, ул. Цар Асен 90

Телефон за записване:

+359 885 012 111

5 процедури
125лв.
(25 лева за процедура)
ЗАПИСВАНЕ

най-избирано15 процедури
360лв.
(спестявате 15лв.)
ЗАПИСВАНЕ

най-изгодно25 процедури
550лв.
(спестявате 75лв.)
ЗАПИСВАНЕ

Молим, натиснете съответния бутон, за да се свържете
с медицинския център, намиращ се в града,
в който желаете да провеждате процедурите:

ВАРНА - 10895 640 352

ДКЦ 1 „Света Клементина“, Варна

СОФИЯ - 10884 01 69 54

ДКЦ 30, София

СОФИЯ - 20885 012 111

МЦ „Превиста“, София

Безплатна
Медицинска Консултация

Молим, попълнете формата за медицинска консултация, ако се нуждаете допълнително от професионалното мнение на нашите експерти!

В рамките на няколко работни дни ще получите отговор
на посочените от Вас координати.

  *Попълването на всички полета е задължително

  Д-р Иван Власов,
  Специалист “Белодробни Болести”

  Д-р Иван Власов,
  Специалист “Белодробни Болести”

  Генерални ползи от
  Водородната Терапия

  Генерални ползи от Водородната Терапия

  Доказаният Антиоксидантен ефект на Водородната Терапия

  Свободните радикали

  Научно установено е, че свободните радикали предизвикват редокс хомеостазата, което води до клетъчния редокс стрес.

  Именно това е причината за увреждане на клетките и превръщането им в ракови.

  Накратко, поради тази причина свободните радикали са свързани с появата на почти всички познати заболявания настъпващите с възрастта, сред които:

  • ☑ различните видове Рак;
  • ☑ Диабет;
  • ☑ Астма и ХОББ;
  • ☑ Болест на Алцхаймер;
  • ☑ Артрит;
  • ☑ Атеросклероза;
  • ☑ много други…
  Здрава, добре хидратирана клетка

  здрава клетка

  Клетка атакувана от свободни радикали

  клетка атакувана
  от свободни радикали

  Клетка с оксидативен стрес причинен от свободните радикали

  редокс стрес причинен от
  свободните радикали

  Стотици научни публикации недвусмислено показват, че, благодарение не доказаните си антиоксидантни свойства, водородът обръща този процес и потиска прогресията на всички видове рак – включително на рака на белите дробове.

  Повече на тема „Водородна Терапия” и нейните безспорни ползи за човешкото здраве може да откриете както на сайта ни, така и в най-различни медии и надеждни платформи за натурална медицина, сред които: Natural Medicine Journal, National Library of Medicine и Nature Research

  Медицинско Приложение на Водородната Терапия

  Водородна Терапия (Научни Изследвания)

  Научно доказано, Водородът подобрява цялостното качество на живот и подпомага конвенционалната медицина при лечение на множество тежки заболявания.

  Всичко за превантивните, терапевтични и здравословни ползи от водорода, може да научите от най-голямата в света база данни с научни проучвания, публикации и доклади на тема "Водородна Терапия".

  Вижте Всички Доклади

  Какво е
  “Водородна Терапия”?

  По своята същност „Водородна Терапия” представлява допълнителен редовен прием на водород чрез пиене на обогатена с водород вода и/или вдишване на водородо-кислороден газ (познат още като „Браунов газ” или „HHO газ”).

  Така наречената „Водородна вода” е структурирана вода наситена с водород, която доказано хидратира тялото до 6 пъти по-бързо от всички други видове вода (минерална, изворна, чешмяна и пр.).

  Пиенето на Водородна Вода може да помогне за неутрализирането на свободните радикали.

  Още по-ефективно се оказва директното вдишване на водорода, тъй като по този начин се приема около 100 пъти по-голямо количество от него.

  HBS10 - Апарат за Водородна Терапия

  Най-продаваният в света български апарат
  за Водородна Терапия


  ОТ ТИПА 2-в-1

  • за производство на Водородна Вода,
  • за Обдишване с Водород

  Проектиран и произведен в България на база предходен опит от над  10 години в производството на водородно оборудване.


  Всеки апарат отговаря на БДС.
  За модела е проведена процедура по оценяване на съответствие.

  Хроматографски изследван в БАН.
  Маркиран с европейски инициали за съответствие СЕ.
  Тестван и Препоръчан от H2HUBB, САЩ.

  Повече за HBS10 Поръчайте Онлайн

  Видео Презентации

  Какво отличава HBS10 от останалите подобни апарати?
  (видео презентация)

  Апарат за Водородна Терапия HBS10
  (видео инструкция за зареждане и експлоатация)

  Водородна вода – кога, как и колко да пием?
  (видео презентация)

  Апарат за Водородна Терапия
  (споделено от ползватели)

  HHO BULGARIA
  апарати за Водородна Терапия