Електролизер/Водородна клетка HC12/24V Pro

1.Работно напрежение  – 11-14.02 V

2.Товарен на ток от 5 до 30 А

3. Работна температура – 15 до +50 градуса

4. Консумиран ток нивомер: – <10 mA

5. Концентрация на електролита (KOH) – 10 – 14%

6. Производителност на Газ на Браун до 2 л/м.

7.Габаритни размери (mm):  H=220 , L=205 , W=175

8. Материал

8.1.Кутия – полипропилен

8.2.Електроди – Стомана 316L

 

Електролизера е  устройство в което по електрохимичен път се провежда процеса електролиза и в резултат се отделя „Газ на Браун”. Кутията на електролизера е изработене от полипропилен – материал с много добри качества на устойчивост към температурни промени, вибрации, натоварвания и към агресивна химическа среда. Притежава формата на класически акумулатор. Състой се от кутия, горен капак, щуцери, винтил и нивомер.

Във вътрешноста са разположени електродите с помоща на които се прави електролизата. Те са изработени от стомана марка 316L . Захранването на електродите се извършва посредством шпилки от нераждаема стомана – А2 (марка 304). При сглобките се ползват шайби и гайки от нераждаема стомана . За по добра електрическа проводимост извън кутията гайките и шайбите с които се пристягат кабелните обувки за захранване на електролизера са от обикновенна стомана – поцинковани.

Електролизера е облепен със стикери които указват предназначението на отворите и щуцерите. Захранващите клеми са обозначени с плюс и минус директно инкрустирани в пластмасата на кутията.  На електролизера има залепен и информационен стикер с името на изделието и информация и координати на производителя. Надписите са на български и английски език.