Процесен контролер с PWM за HHO генератор PC12

1.Работно напрежение 13/28 V
2.Работна честота – 1-3 kHz
3.Изходящ ток – 4.Работна температура – -15 do 80 градуса
5.Метод за регулиране – широчинноимпулсна модулация
6.Честота на упр. сигнал за упрвление по обороти 10-350 Hz
7.Управляващо напр. – 0,8 – 4,5 V
8.Материал на кутията – полистерен
9.Размери (mm) – L=199,4, H=43,2, W=84

„Процесорния контролер ” е устройство което управлява всички процеси които протичат при работата на Генератора на газ на Браун. Той се управлява от сигнали който се генерират от автомобила или от датчик следящ оборотите на автомобила който ние предлагаме. Имаме два вида „Процесен контролер” – работещ на 12-14 волта и на 24-28 волта.
Регулатора се управлява по няколко начина – от сигнал за обороти, който може да вземете от алтернатора на автомобила или от някой датчик – например на коляновия или разпределителен вал, от външен датчик предоставен от нас или от честотен сигнал който се генерира при индукция от напрежение преминаващо по кой да е кабел на свечите на автомобила. Този сигнал се подава на тънкия кабел който излиза между двата дебели кабела от страна вход на контролера. На някой Процесни контролери предназначени за бензинови автомобили има изведен кабел към който може да се подаде като управляващ сигнал напрежение от TPS сензора разположен на дроселовата клапа. По принцип сигнала там е с напрежение от 0,8 до 4 волта. След подаване на това напрежение не са необходими никакви регулировки на контролера – с помоща на този сигнал той ще работи добре.
При дизеловите автомобили се взема управляващ сигнал както обяснихме по-горе. След подаване на подходящ сигнал Процесния контролер ще започне да работи в някакво състояние съгласно постъпващите сигнали. За да го настроите прецизно е необходимо да отворите кутията на контролера и да го регулирате съгласно вашите нужди. Това става посредством раместването на джъмпери разположени на дънната платка .
Контролера подава ток с различна големина към електролизера – в рамките на 4 до 30 ампера.
„Процесния контролер” е поместен в пластмасова кутия. „Процесния контролер „ е така проектиран че подава ток към електролизера след стартиране на двигателя и започване на зареждане на акумулатора с ток с напрежение над 13,2 волта. Това се прави с цел да не се товари алтернатора на автомобила при стартиране, да не се черпи ток от акумулатора и да се ползва само свободния ток произвеждан от алтернатора. Тази функция на контролера играе ролята и на защита от претоварване – при включени много консуматори в автомобила напрежението с което се зарежда акумулатора пада и в случй че стойноста падне под 13,2 волта контролера изключва „Генератора на газ на Браун” с цел предотвратяване на претоварване на генератора.